29 augusti, 2009

.:På kärt återseende:.

Lördag, vad finns det att säga? Jobbat 7 - 15, småtrevlig dag, oberäkneligt väder vilket resulterat i att man överaskats av en och annan störtskur. Men det hindrar inte vänersborgarna från att gå ut och fira Fridamäss inte!

Var hemma vid 15 tiden och trots att det fanns göromål att ta tag i, dök fröken rakt ner i den obäddade sängen i ett virr varr av täcken och kuddar. Slocknade direkt och förblev så ända till 21.15!!

Det enda vettiga som gjorts ikväll är att garderoben har rensats på lite uttjänta kläder. Provade gamla byxor som jag lagt undan och gjorde en glad upptäckt! De passade <3 Så nu kan jag säga bye bye till mina jeans favoriter från Lindex som numera knappt hänger kvar på mig. Och välkomna tillbaka till mina gamla Levis som är perfect fit igen.
Glad Ika *smileee*

.:Silikonera Mera:.

Nu när kvällen nått fram till slutdestination och fredagen är satt på pränt kan jag konstatera - Fan vilken bra Fredag! Mått oförskämt bra, haft en soft dag på jobbet. Tog en lagom powernap på tre timmar på soffan efter jobbet ^^ Fogat klart i badrummet, och jag är helnöjd med resultatet! Den initiala frustrationen hade gått över, svordommarna osade inte fullt lika illa och Amen vaa faAan bytts till ett mer blygsamt "Ojdå". Det kallar jag framsteg.

På söndag premiärduschas det hemma igen! Ska bli så sköÖönt! Och nej, det duschas ensam, och nej det kommer inte som videoinlägg här på bloggen, trots sjuk efterfrågan! *evileye* Skäms!

Nu ska det bara småfixas lite så kan jag kalla det här projektet slutfört. Och det ska dröja innan jag fogar om ett badrum igen =P

Nu kallar sängen - Go'Natt

Ödmjuk

Ödmjukhet är nog en egenskap som sakta håller på att tillbakautvecklas i dagens samhälle där alla ständigt måste hävda sig för att synas och komma ngn vart, för att fylla sitt eget dagsbehov av självberäftelse osv.

Fruktansvärt tråkigt om jag får säga det själv. Då det är en egenskap att kämpa för och vörda om i måttliga mängder. Det gör en personlighet lättare att ta till sig, tycka om och trivas med.

Ödmjuk - Anspråkslös, blygsam, undergiven, underdånig, försynt, vördnadsfull, from, saktmodig, respektfull, foglig, spak, lydig, eftergiven.

http://www.shsweb.fi/songs.php?view=song&songid=105

"När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd"

27 augusti, 2009

Amen vaa faAan!

Jaha, då var 4 av 15 fogar gjorda. Tog mig bara två timmar?! Detta var dessutom de fyra lättaste fogarna och en av fyra blev riktigt bra. Denna enda fogen har oxo turen att vara den man förmodligen kommer se minst..... ^^

How you DO
How you DON'T

Rubriken har en mening, Amen vaa faAan, är nog den vanligaste förekommande spontana frasen i huset just nu. Då silikon verkligen har en benägenhet att fastna överallt(!) där det kommer i kontakt. Och då jag med mina krampande händer kluttar med det överallt(!). Men det här ska vi ta oss igenom, helhets intrycket kommer nog bli grymt! =D
Från en mäkta stolt hemmafixare.


.:Skarpt läge!:.

Oops!
Även den store Martin Timell gör sina misstag ibland I'm sure... Kände hur jag med min stora rumpa nuddade motsatt dörrkarm till den jag målade på. I panik flög jag upp för att genast rätta till märket som säkert blivit, bara för att dra i baksida axel längs heeeeeela karmen jag precis målat........................ SUCK!

Timestalling
Finns inte mkt plats kvar för bekväm fritid i min lägenhet. Bra, då jag inte borde ha ngn bekväm fritid innan badrummet är färdigt! Ändå lyckades jag skyffla fram en liten fri bit på golvet där det gick att sitta och förhala bort en hel timme från det jag borde göra. En av mina kvinnliga färdigheter.. =P

Lock and load
Pistolen är laddad och osäkrad! Nu är det nog äntligen dax, om jag inte bloggar ikväll, kan det bero på att jag fastnat med fingret i en silikonfog, att det inte blev bra så jag hoppat ut genom fönstret i ren förtvivlan, lr att jag gett upp hoppet innan jag ens börjat och är ute och horar för att ha råd att renovera på riktigt!
Wish me luck!


Välkommen - LÖNING!

Yes, Yes, YES! Ikväll har man gått och sneglat på klockan och räknat minuterna tills de ensamma sista kronorna på kontot ska få sällskap. Inte en dag för tidigt! Jag som är så ekonomisk ska be att få berätta att känslan att för en gång skull vara utblottad, var en spännande upplevelse. Bottenskrapat skåpen hemma i ett desperat försök att spara på sista hundralappen "ifall att". Och visst har det gått! Bara fantasin sätter gränser...

I väntan på lönen har jag äntligen tagit mitt badrum till nästa nivå. Med ett stadigt tag i penseln högg jag in på färgburken och började tämligen darrhänt måla den förbannade dörrkarmen till slut. Livrädd att det inte ska bli bra! Och så här i efterhand - Nja!
Hoppas att dagsljuset imorgon inte avslöjar tidernas största fiasko! Och självklart, blond som man är, när jag stod och borstade tänderna precis efter avslutad målning tänkte jag "Undrar hur torr fägren hunnit bli?". Och upp i den blöta färgen och peta! *duh* Vart givet en stor grop med ett kompleterande fingeravtryck. Ibland har man IQ som en grönsak! Men att tänka först är som att torka sig innan man skiter säger de ju... Men bör nog målas en gång till hur som.

Var igår (tisdags) på komvux om talade med syokonsulenten om min tänkta vidareutbildning. Hon hade bara roliga saker att berätta om! Så nu är en blankett på väg hem till fröken ang folkbokföringen, sen ska här ansökas till komvux och vart år 2010 tar vägen efter det är väl tidigt att sia om ^^ Mot komvux, och vidare!


Sista måltiden,
innan löning! När de ekonomiska tillgångarna sporrar en till smalare dieter...... Får man trolla med det som finns. Blev denna veckan en grönsaksoppa som visade sig bli tämligen lyckad. Och tur är väl det, då man som singel måste äta samma mat en hel vecka innan den är slut!

Magläge
Tisdagkvällen spenderades på mage inne på toaletten, med golvvärme och allt var det himla mysigt ^^ Satte mediaplayern på "random" och poppade högsta möjligt sjöng för full hals det jag kunde medans det tvättades fogkanter och petades kvarvarande silikon. Har jag sagt att mina grannar älskar mig? <3

25 augusti, 2009

Ny vecka - Nya möjligheter

Då var den lediga helgen ett minne blott, man har lagt måndagen bakom sig, och trots alla tvivel överlevt denna gången med ^^



Frukost på Petersberg
Havregrynsgröt med linfrö, jag önskar att jag kunde säga att det smakar lika charmigt som det ser ut. Här har man verkligen till sin fördel att bara kunna gapa och svälja utan att känna efter så noga...... ^^ Att starta dagen med gröt är ett säkert tecken på att man börjar bli gammal? Att man är en grovt inbiten i vårdyrket? Eller att det är veckan innan lön? Jag chansar på trissen!

Under vattenlåset...
Lämnade i förra inlägget en öppen fundering om hur det skulle uppenbara sig vid närmare undersökning. Det var med stor spänning jag närmade mig golvbrunnen med full muddering förberedd på det värsta! Och det var ju onekligen det vidrigaste.. Kände STARK tvekan om hur vida jag skulle lägga upp bild och erkänna för omvärlden vilket snusk jag frotterat mig i. Men jag kunde inte låta bli ^^ Värt att ta en titt hemma under badkaret kanske?! =P

Efter NOGGRANN rengöring
Mkt medel och skrubbande senare, det är så här det skaa se ut ^^ Otroligt nöjd med resultatet!


Bakom stända dörrar
Det är så här man ser ut, oduschad, osminkad, ostylad, iklädd endast det nödvändigaste + gummihandskar efter en dag på knä instängd i badrummet med golvvärme... Vardagsglamour på hög nivå!

Läges uppdatering
Så här ser det ut efter helgens bravader. Badkaret har flyttat ut i hallen och orsakar enorma trafiköer i lägenheten, framkomligheten är näst intill omöjlig! Skurat tak, väggar och golv. Gjort rent i golvbrunnen..... Och till slut även plockat bort de sista fogarna. Nu ska dörrkarmen målas och de nya fogarna på plats! Jobbar väl inte i all hast direkt.. =)

Deporterad till andra vidder
Då jag plockat bort alla fogar hemma och dessa behöver vara torra när de nya ska upp, kan jag inte längre duscha hemma. Det är provisorisk avvaskning vid diskhon som gäller och som tur är finns duschmöjligheter på gymmet. Och vilken duschmöjlighet sen! Hur ska jag ngnsin nöja mig med att duscha hemma efter detta? Mm Mm! ^^


Kotte
Nicklas Jakobsson hade skickat brev till mig idag när jag kom hem (mammas hund). =) Ett tidnings urklipp om igelkottar och hur de är som husdjur. Även en rekomendation om var dessa går att "beställa". HUR kan man INTE bli kär i detta underbart söta lilla livet?!

Avslut
I en hungrig flicka stoppar man? Två knäckebröd med avokado och tomat, slår frukosten med hästlängder! Och när man tänker på det, så spelar ju inte loppet så stor roll så länge man avslutar storstilat! Eller hur? ;D
Nu står John på tröskeln, dax att släcka lampan på Petersberg. Go'Natt!

23 augusti, 2009

.:Saturday's gone:.

Ikea är king!
Detta är vad som serverades Systrarna Jakobsson efter en ansträngande shopping dag på IKEA. Finns det ngt bättre? Det borde nämnas att efterätterna på min bricka inte alla hamnade i mitt eget innanmäte. Ngn av dem var visst till syster och hennes ännu ofödda avkomma fick jag förklarat.... ^^
Kusligt att gå på IKEA btw då ALLA kvinnor, utan att överdriva, var höggravida. Kände mig en aning missplaced.. 2010 måste bli barnafödande rekordår i västragötaland av detta att dömma. Ett nytt köttberg a la 40-taliserna!

Min skräplåda innan.
I ett desperat försök att ha gjort ngt konstruktivt med min lördag, utan för mkt ansträninging... Rensade jag en av mina kökslådor, där det alltid råder kaos. Är det bara min uppfattning eller förekommer dessa lådor i de flesta av alla svenska hem??


Lådan efter.
Mina gamla luchlådor som pensionerats och skulle slängas kom till användning igen. Gav väl ngt mera ordnat intryck. Får se hur länge jag står ut med denna lösning!


700Kr worth of man stuff!
Har nu på allvar inlett mina små renoveringsprojekt hemma. Först ut badrummet. Var i onsdags em inne på XL bygglager i Vänersborg och skulle införskaffa förnödenheter inför detta. Låt mig uttrycka min upplevelse - En liten trång lokal, varmt och kvavt, mörkt. Hylla på hylla upp o ner utan direkt logik på vad som hängde var. Inga ordentliga prismärkningar och inte en personal inom milsradie!
Detta kan förklaras med - Litet och trångt, mysig och gemytlig arbetsmiljö för oss karlakarlar som jobbar där, vi tycker om att umgås nära varandra. Lokalen har fyllts med så mycket manliga tillhyggen som möjligt, "bra att ha" verktyg, ngt för alla! Ingen idé att strukturera upp det då männen som kommer hit ändå vill gå över och titta på allt. Priserna är inte rellevant då en man hittar ett verktyg han verkligen vill ha. Luftkonditionering? Nej, att vara svettig är manligt! Dessutom håller det kvinnorna på avstånd! Och de som ändå förirrar sig hit, synas noga upp och ner och om de ändå kommer in i butiken går vi ut på lagret, allihop!
Stod länge borttappad mellan alla pryttlar o manicker och kastade långa blickar efter personal, tills jag gav upp endast köpte det nödvändigaste och begav mig till Flügger ist. Och vilken trevlig affär! Stegade rakt fram till kassan och bad om en personalshopper vilket de gärna bistod med ^^ Fick en guidad tur bland alla rollar, penslar, färgburkar och slippapper. Gick därifrån med fulla påsar, tom plånbok och löfte om att återkomma! Så jobbar rktiga män! +++++!!


Mitt badrums nuvarande skick.
Inför söndag morgon har jag skrapat bort 7 av 15 fogar, tömt badrummet på allt löst, som synes är även badkaret på väg ut. Och vad som bodde under badkaret!!! O.o


Meet Bartolomeus.
Allvarligt, hur kan man vilja ha badkar när det ligger och gror sånt här där man inte kommer åt! Och hur det ser ut under vattenlåset vill jag inte ens veta +_+ Bara tanken på hur jag ngnsin ska få väggarna som var bakom badkaret vita igen, är utmattande. Snusk! Mitt Snusk!
Min förhoppning och vision är att badkaret aldrig återser badrummet igen. Men under badkaret kommer ett rör upp mitt i golvet utan synlig anledning.. *mutter* Jag får se hur jag löser detta på bästa sätt. Söndag blir iaf en dag i underkläder, gummihandskar och starkt rengöringsmedel!
Go'Natt!

22 augusti, 2009

Bildpremiär på Ikabloggen!

23.05 officiell slutspurt på lördagen! Det är nu man ska haffsa ihop ngt att få gjort som man stolt kan berätta om på jobbet måndag morgon att man haft en så produktiv helg...

Var ju på IKEA i måndags och köpte mig en välbehövlig ny skrivbordstol. Det var inte annat än att det sa Ynk i hjärtat när jag idag BAR (internt,hrm hrm) ner den gamla i källaren låste in den och släckte lyset. Fy! Det var slutet på en era. Den har tjänat mig väl sen, kan jag vart 6år när den köptes? 16år, fan vilken prisvärd sittplats =P Men den nya har redan fått en plats nära min ända ^^


Min gamla kärlek, vi har genomlidit mycket tillsammans..


Nyförvärvet, stil, elegans, komfort
Puh, det var krångligt att lägga in bilderna rätt. Nu blir det inte mer än så här för det. Soffan here I come! *slappläge*

.:BlomsterHallen:.

Jag är nog expert på att odla reklamhögen i hallen. Blir lixom bara så när man kommer hem från jobbet, är trött och sliten, så dumpar man posten närmast möjligt med tanken "-Jag tar hand om det sen". Bara det att sen kommer aldrig.

När jag idag bläddrade igenom den var det som vanligt snabbt och konsekvent "Släng, släng, släng". Men där uppendarade den sig! Reklambladet från BlomsterHallen! Det här är ju en pappersbit värd att älska! Som en mental orgasm på posten! Efter att noggrannt trynat igenom varje sida är köplusten total! Jag vill åka och handla nu! NU! Man kan inte leva utan blommor!!

"Med växter i rummet mår vi bra, mycket bättre än utan dem. Förkylning, huvudvärk och hudbesvär hålls på avstånd, lusten att arbeta ökar, prestationsförmågan stiger. Allt blir mycket roligare." Det kan jag skriva under på!

Grönt är skönt!

Accelerationsnivå - Noll

Vad hände? Vart tog dagen vägen?
Väckarklockan ringde idag halv tio, halv elva hade bedriften att komma ur sängen infriats.
Och sen dess.....

Vad göra med lördagen?

20 augusti, 2009

Pop it like you mean it!

Lyckan var fullständig när jag idag ombads att klämma den största tagkörteln jag ngnsin träffat!
Det är sånt som gör mitt jobb värt att älska!

Att gräva in fingrarna kring den här obscena knölen och klämma utav bara helvete tills man i en våldsam kaskad förlöst ngt av det mest repulsiva jag stått öga mot "öga" med denna månad. ^^

När frågan lämnat läpparna på körtelns inhysare fick jag göra en stor kraftanstränging för att inte jubla och hoppa upp och ner av lycka, utan bara sila fram mellan tänderna -Kan jag väl.
Men när jag närmade mig uppgiften och kopplade grepp insåg jag rätt snart att jag inte var ensam om att njuta av situationen, då jag utförde ingreppet till hejja rop och - Hårdare! Hårdare!

I mitt lyckorus och iver lutade mig farligt för mkt långt fram märkte jag då jag i min närkamp med talgkörteln nästan sprutade ner migsjälv. Kände vinddraget av innehållet när det susade millimetern förbi min nästipp för att senare slå sig tillro i en geggig röra på golvet. Puh.

Jag kan upplysa er om att doften och konsistensen på innehållet i en sån här körtel kan liknas vid varm rå köttfärs som fått ligga framme i solen och jäsa. Möjligtvis även doften av otvättat kön lr bakfyllespya som fått "ligga till sig". Jag hade allvarligt spyt ner nacken på individen om jag träffat migsjälv. Men det hade det väl fått vara värt?! ^^

Pop it like you mean it, POP!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

19 augusti, 2009

.:Kaninmat - The real deal:.

Stod i köket och blandade de nyinköpta fröna till mina marsvin till ett bakgrundsljud av just, JÄTTEhungriga marsvin. I ett tillstånd av tillfällig sinnesförvirrning samt ett lågt blodsocker såg jag fröerna i ett nytt ljus. Fina färger och säkert fria från konserveringsmedel och onödiga tillsatser. Kanske rent av smaskigt?!

Tanken krävde bekräftelse, och så blev det. Jag kan meddela att det var iaf över förväntan.

.:I'm All Smiles:.

05.00 var klockan när little miss sunshine slog upp sina stora blå idag. Klarvaken.
Vände på mig för att pressa näsan så långt in i kudden som bara var möjligt. Läänge låg jag och jobbade stark för att intala mig förnekelsen om att jag faktiskt var vaken. Men möjligheten att kunna somna om var jobbigt långt borta. Fan. Tillslut tvingade jag migsjälv och alla eftersläntrande valkar ur sängen.

Jobbet idag förde mig och en sommarvikarie till Ica Kvantum för stor veckohandling till en bråkdel av alla våra vårdtagare. När jag stod/hängde till hälften nerkrypt i frysdisken med färdigmat bland kyckling Jakob, Familjen Dafgårds kåldolmar, Felix Lax med solgulsås och djupfryst Norsk Fisksoppa så stod på andra sidan frysdiskansvarig personal och packade upp varor. Det här är en person jag ofta gråter ut hos och utnyttjar då vårdtagarnas krav och önskemål till synes är ouppnåliga pga att frysdisken för mig är outforskat territorium.

När jag återvänder upp från frysdiskens botten får vi ögonkontakt och hon utbrister:
-Herre Gud vad fin du är i håret! Vilken förändring, jättefräscht. Du är verkligen jättefin i det!
- Tack! Säger jag överlycklig med det största leendet mitt ansikte någonsin kunde uppbåda. I samstämd kör med ngnannan...
Brevid henne står en annan av mina kollegor som mkt uppenbart tatt åt sig av det uttalade och genast börjar utveckla en promemoria om sin nya look. Frystjejen vände sig mot henne nickade instämmande.
SHIT! Tänkte jag, det var inte mig hon pratade med. Jag flydde generat platsen mumlandes mantrat "Gud vad pinsamt. Gud vad pinsamt. Gud vad pinsamt". Gömde mig bakom en hylla långt bort och låtsades vara mkt intresserad av texten på whatevervara närmast mig. Efter en stund kikade frystjejen fram bakom hyllan och sa mkt konstaterande: - Men det var dig jag sa det till!

Jag kan inte annat än att lamslås av så fantastiska människor som går långt utanför den ursvenska typmallen och ger sina medmänniskor helt otvungna komplimanger på det viset. Sånt imponerar på mig. Då jag upplever svenska kvinnor i största allmänhet, alldeles för sjukt missunsamma på det viset. Ser de ngn som de tycker är snygg, letar de per automatik ist upp alla fel och brister, ist för att faktiskt kunna dela med sig av sitt gillande och låta det stanna där.
Vare sig detta faktiskt var menat till mig, lr om hon bara var snäll som sa det när hon insåg att jag oxo tackade, ^^ Så har det här hållt mig glad hela dagen. Alltså verkligen värt det!

Gör ngn glad!

.:Bloggens mödom:.

Voilá!
Efter åtskilliga djupt utstuderade svordommar, förbannelser och uppgivna rop på hjälp. Trägen vinner. Nu finns den äntligen uppfläkt och blottad på skärmen och jag sitter här och tar ogenerat för mig medans jag nöter bort min första bloggoskuld.

Med tanke på helvets alla kval jag gått i genom för att komma så här långt (vet ni hur djälva omöjligt det är att hitta lediga bloggnamn?!) så tänkte jag att jag skulle njuta av det på riktigt.
Då jag kände mig relativt urlakad efter min redan berömelsevärda prestation av bloggskapande kände jag att orden fattades att göra detta njutbara ögonblick rättvisa.

Som alltid vänder jag mig till mina förtrogna, ofelbara, msn-pojkar.
Jag undrar om vi lämnat den första förälskelsetiden då konversationerna innehåller prestanda, kvalitee och osvikliga resultat. Och inträtt en mer lat, förslappad vardagskontakt.
Då allt jag kunde mjölka dem på var just dessa ord som skulle beskriva mitt klimax och lycka:

"spräcka hinnan"
"premiärpenetrera hallongrottan"
"sätta pistolen i hölstret"
"köra kniven i slidan"
"fylla bullen med smörkräm"
"första dagen han fyllde hennes bulle med sin klibbiga smörkräm"
"hon gav upp och lät han plantera sina små plantor i hennes kruka"
"vrida nacken av den"
"skända"

Ack nej, det är för dåligt.
Men jag ska härmed i den oskuldsfulla premiäresan avlägga ett heligt löfte, att aldrig mer! Aldrig mer, ska jag utsätta mig för lidelsen att sammanställa en blogg. Jag lovar. Det är den här eller ingen. Evig trohet tills bloggtorkan skiljer oss åt!