29 september, 2009

Med öppna armar


Fick ett MMS imorse som inte bättre kunde skildrat känslan som säkert slog ner som ett isblock över många nyvakna svenskar på väg till jobbet. Även jag drabbades hårt av denna otäcka överaskning. Men nu är den här, bara att ställa väckarklockan ett snäpp tidigare.

Under kvällen har en rad väntade återseenden gjorts. Och givetvis välkomnar jag er hjärtligt tillbaka. Som alltid ^^ Oavsett hur fittsurt och gnälligt det är, hur länge det än dröjer så vet jag ju att alla återvänder tids nog. Och hur njutbart är det inte, att skåda stolthet totalt nedbruten komma ålandes tillbaka för att åter få styrka sig i min strålglans. Det är väl helt enkelt så att det bara finns en av mig.

Åkte som sagt till IKEA igår för att köpa ett badrumsskåp för 700. Kom hem med stolar till ett värde av 1600.. Åkte idag till OBS för att TITTA på lampor och kom hem med gardiner för 400.. Och jag kunde inte vara nöjdare! Vad mer ska jag spontant byta ut och slänga bort ur mitt liv innan veckan är över?! ^^

http://www.youtube.com/watch?v=SUiqUFiD6gI

28 september, 2009

Lapdog - Bad dog

Bilen packades full med bra musik och styrdes mot IKEA bäckebol efter noga övervägning. Mobilen ringde oavbrutet på vägen ner vilket resulterade i att när de sista samtalen gjorde intresseanmälan dog batteriet. Inget problem i dåläget.. Efter 1½ timmes bilresa fanns givetvis inte det jag ville ha på lagret. Men inte åker man hem lottlös från IKEA? Nono, i bagaget fick jag ist fyra fina kökstolar, TOPP!

Väl hemma bar jag upp första lasten med kartonger i lägenheten, hängde av mig ytterkläder o nycklar och återvände ner till bilen för att hämta det sista. För att på vägen upp igen tarvligt nog rycka i ytterdörren och inse att klockan tickat på och ytterdörren preciiiiiiis låst sig! Så där stod jag utan jacka i högklackade skor, stormblåst och pissregn, armarna fulla med kartonger och småplotter. Med en död mobil i fickan och nycklarna uppe i lägenheten! VAD INTRESSANT!
Kommer få ångest att lämna lägenheten efter detta..

Dagens parentes
(Jag måste säga att jag älskar subtila hintar, tysta bestraffningar och psykiska mindgames. Jag använder dem ofta och kan inte låta bli att skratta när de allt som oftast kommer tillbaka. Det är ju fegt egentligen, varför är man inte bara ärlig. Det kanske är roligare och mer intressant såhär?)

Det kan ju tyckas självklart att mellan två ting välja det bästa. Att välja glädje. Att välja att må bra. Men hur vet man vilket av tingen som innebär just detta?! Jag kan helt enkelt inte sluta överanalysera, kritisera och ifrågasätta. Vänder och vrider tills allt ser lika illa ut. Lr var det så illa från början? Hur vet man?

All out of Happy Endings.

Med en eftersmak av lök

När man vaknar nio timmar senare och fortfarande känner smaken av gårdagen. Som 16 timmar efter intag fortfarande känns sprudlandelevande i munnen, jag vet inte, ska man kalla det extra prisvärd njutning när det håller i sig så?

Det av måndagen som fortfarande ligger framför mig har många lika goda alternativ. Beslutångesten krampar i hjärnbalken och risken är stor att det inte blir gjort ngt alls bara för det. Lets hit MSN and play some, the answers will come to me!

.:Fettohelg:.

Började redan lördag förmiddag med att jag hade bakat en stor toscakaka till jobbet som givetvis smakades av i flera omgångar efter lunch..

Lördagkväll dukades upp i soffan, med två olika sorters chips, ramlösa och film. Mys! Dock avnjöts det i gott sällskap så allt hamnade inte runt min slanka midja.. ^^ Såg Ladder 49 - Typisk tjejfilm, bra, inte överväldigande bra. Och Da Vinci Koden - Väldigt bra! Att jag inte sett den tidigare, inte annat än att man får sig en tankställare kring "sanningarna" i biblen. =) Kvällen avslutades först kring två snåret, en trött flicka stöp i säng för att vakna kl sex igen redo för mera jobb, då med pandaögon och en andedräkt som kunde döda småbarn..

Söndag förmiddag bjöd på mera kakor och efter jobbet slukades restrerande chips från kvällen innan. Farligt att lämna sådanna frestelser framme =P Kvällen var bokad för Uddevalla så det var bara att haka på den extra långa "gå bort" tarmen och bege sig. ^^

Och nu sitter Jag här.
Trött, mätt och sönderskrattad. En pizza senare och 7 kronor rikare kan jag summera att det är så här man ska avsluta en bra vecka! Storstilat =D Trots att jag anklagats för min enkelspåriga personlighet och psykiska övergrepp var kvällen värd en Dumlekola, som tack för trevligt sällskap? ^^ Den följer iaf med mig till sängen nu där den ska få gå sitt öde till mötes..

Go'Natt!

26 september, 2009

Underbar och Älskad av alla

schlobb säger:
alltid är det något med dig

Ulrika säger:
Jag säger ju det, jag är så jävla speciell <3

schlobb säger:
ja det är inte alla som får åka den lilla bussen inte!

Ulrika säger:
Hur menar du nu?

schlobb skickar:


Ulrika säger:
Fy fan.

Smider planer för kvällen

18:08
********

filmen "Troja" kan vi se =) eller annan film :P


18:09
HappyPancake

Ja, Brad Pitt är precis vad jag skulle vilja spendera kvällen med..


.... >.< haha

LÖNEFREDAG

Idag är dagen man med jämna mellanrum loggar in på internetbanken bara för att. Bara för att titta på den. Njuta av den medans den finns där. Lönen. ^^

Torsdagkvällen blev oväntat längre än planerat med ny bekanskap i soffan tittades det på "Män som hatar kvinnor". Mkt trevligt! Dock oootroligt segt att pilla sig ur sängen och till jobbet i morses när sömnen varit bristfällig.

Dagens prestation - Toscakaka. När det var dags att komma ut ur ugnen drog den en djup lättnads suck, och sjönk ihop till ingenting. HM, intressant! Tvingades jag tänka för att inte bli förbannad. Tackar Kaj Pollak för tipset..

Sitter djupt försjunken vid datan och läser om alternativa metoder att sänka sitt kolesterol bla. (Förövrigt en väldigt läsvärd artikel som rekomenderas! http://www.nyfikenvital.org/?q=node/147 ) när mobilen plingar till och detta MMS uppenbaras på skärmen:


Ödets ironi. Dessutom pizza MMS nummer TVÅ denna veckan av samma individ! Jag borde svarat att jag inte njuter med ögonen.. Detta drog upp en diskussion som resulterade i att på söndag battlas det i pizza ätande. Och jag har redan lovat att vinna för att få min pizza gratis plus en. *nöjd* Jag är redan hungrig... *räknar ner timmar till söndag*

23 september, 2009

To The Edge - And Across

Olle säger:
vikken lycka

Ulrika säger:
JaAa
Jag mjölkade den väl
Det slutade aldrig att komma!

Olle säger:
det där lät snuskigt...

Ulrika säger:
Det var snuskigt.
Jag gick upp två kilo
Jag kommer bajsa som en galning

Olle säger:
härligt! ^^

Vad är need to know basics??

Marry Me Soon

Henke:
Japp, du kommer väl heta Ulrika ***son snart väl? ;)

Ulrika:
Hahahaha Men du vet, om du skulle försöka leva med mig skulle du bli fet ^^

Henke:
Hahaha det kan så vara men jag skulle må bra ändå va? ;D

Ulrika:
Vet du inte vad hög andel av svenska män som dör förtidigt av hjärtkärlsjukdomar för de går och odlar lovehandles?!

Iofs

Är du snuskigt rik och kan vi skriva i testamentet att jag får allt?
Isf lovar jag att du skulle må bra av det!

You gotta love 'em <3

22 september, 2009

Välkommen till världen -

Ambrosiakaka!

Ikväll har jag bakat kanske den fulaste ambrosiakakan genom tiderna. Men som min mor tröstade mig med, så smakar den nog dessto bättre..

Och för er som tror att ni känner mig, så nej. Jag ska inte sitta och fetta i mig den själv. Har utvecklingsdag på jobbet på onsdag, vilket betyder att vi är i behov av ett stort antal vikarier. Socker och fett i en lockande kombination presenterad på ett trevligtsätt i en fin form, är ett sätt att visa våran arbetsgrupps tacksamhet att det finns inivider som kan tänka sig att jobba hos oss. Mot mutor. ^^

Men för all del. Den har ju inte lämnat min lägenhet än....

21 september, 2009

Gud skapade kvinnan...

...när han var på gott humör. - Sen ångrade han sig!

Och jag kan verkligen förstå honom, när man är på gott humör tror man kanske att man står ut med den kvinnliga skapelsen.

Sitter på helspänn vid datan med hökögon på msn fönstrena som ploppar upp, så -> Ô.ô Samtidigt som jag för migsjälv dikterar olika versioner av uppläxningar, ännu har jag inte funnit min favorit. Men när rätt fönster visar sig i skärmhöret är jag säker på att ögonblicket kommer bli högst tillfredställande.

18 september, 2009

En flicka att älska

Vart en väldigt upptagen vecka på jobbet så idag var enda dagen jag fick tid till "mina" vårdtagare. Ett kärt återseende då jag stormade in och tog vid där jag lämnade dem. Ropade piggt och glatt ut mina komandon i vanlig ordning till min sömndruckna farbror som satt på sängkanten och plirade yrvaket. "Upp o hoppa!, Sätt dig upp, lyft benet, håll här, ta av dig den, stoppa in armen här, räck mig den, var har du den? osv.." Avslutade med ett klämkäckt "Vet du vad, idag måste du faktiskt raka dig så att du ser ut som folk!"

Då sprack det gamla trötta ansiktet upp i ett ändlöst leende och till svar kom det -"Det finns bara två flickor som jag älskar, och det är DU och Vivian. Om du bara visste Ulrika!" Har verkligen försökt men tror inte jag kan göra känslorektionen i kroppen rättvisa, som en elstöt, en varm genomsköljning, lycka och måbra känslor i hjärtat som slår ett extra slag; när meningen landar i öronen.

Och ja, jag tänker på honom, bekymmrar mig, planerar kommande saker, undrar hur han har det, saknar honom när vi inte setts på länge, blir glad när det hänt honom ngt roligt. Känslan är inte mer komplex och kräver inte mer än så. Jag älskar honom med.

När jag kom in på kontoret på förmiddagen för att ta tag i allt administrativt arbete inför helgen, satt en lapp på datan "Tur att jag har dig, puss min Pärla". Blygsam, men med ett tydligt budskap.

Det finns inte mkt som kan slå känslan av att vara uppskattad och omtyckt. Behövd och bekräftad. Att ha en uttalad, klar och öppen relation. Även om en ärlig och rak relation innebär att högt uttrycka sitt ogillande, jag uppskattar iaf vetskapen om vad mina medmänniskor känner ang mig. Först då får man chansen att bli bättre! Det är synd att typsvensken är alldeles för tillbakahållen, osäker, missunnsam och beige i sina känslouttryck.

Vi älskar och hatar för lite!

16 september, 2009

1500 Anledningar

Gjorde i torsdags förra veckan egentligen ett riktigt kap! På väg hem från jobbet stod en man mitt i vägen, jag svor lite ymnigt och gjorde ansats att svänga runt denne, i samma sekund som jag insåg att det var en polis (!) som stod och vinkade in mig för glatta livet..

Inga problem tänkte jag när jag stannade, för jag hade kört väldigt lagligt tack o lov.
Upp for bildörren och upp i knät kryper en ilsket röd polis som skriker och spottar samtidigt som han rycker i bilbältet - DET SOM HÄNGER HÄR SKA INTE HÄNGA DÄR, DET SKA MAN HA PÅ SIG!

Självklart, bältet... *Doh* Tänkte jag. Sen vart jag bara förbannad. Vad hade jag gjort honom för ont för att han skulle bete sig som en jävla gris? Men vi var goda vänner innan jag åkte där ifrån ^^

Så här i efterhand är det ju självklart bortkastade pengar. Men jag kör aldrig med bälte så den här dagen var inte annat än väntad. Och om man räknar på det, alla gånger jag kört utan och klarat det. Så har jag fått väldigt mkt bilkörning utan bälte för pengarna ^^

Men för 1500 får man inte bara insikt om varför "Man ska ha det på sig, det som hänger där". Man får även 1500 anledningar till att se till att det verkligen är på. Utöver de som redan är självklara.............

13 september, 2009

Lördagkväll på MSN

schlobb säger:
så du vill inte ligga idag heller då?

Ulrika säger:
Jag har inte tvättat fittan

Ulrika säger:
Och jag skulle inte få ngt för det

schlobb säger:
tvätta fittan så bjuder jag på pizza ^^

Ulrika säger:
=O
Ulrika säger:
Damn, det var de rätta orden!

Ulrika säger:
Du har vart med förr! Det förstår jag det!

09 september, 2009

.:Hjärtemos:.

"Ord är som spikar, lätta att slå i, men svåra att dra ur."
Där finns inte en vettig tanke kvar i min omtumlade lilla njurstam. Jag är levande bevis på att man inte behöver mer än så ett frö så växer det sedan och frodas på egen hand. För att senare visa upp en fullgod skörd av tämligen och övervägande beska frukter.
Svårast just nu är avsaknaden av människor, närheten. Där finns ingen över till mig att prata och vara med. Ensam sliter jag på mitt eget sällskap och förgiftar långsamt mitt eget galna sinne.
För dig med spotify:

04 september, 2009

Efter regn

Kommer sängen.
Och det med besked! Kom hem vid halv elva efter att ha jobbat åtta timmar i hällregnet. Fanns inte många hudbitar på kroppen som undkommit regnet! Var tvärtom ganska ordentligt genomsköljd.

Men vad skulle man göra utan jobbet? Alla dessa människor som lyser upp fullständigt när man kliver över tröskeln. Som så fort man lämnar dem börjar längta till nästa gång man kommer. Som inte tillräckligt många gånger kan säga vad roligt de tycker det är att det var just JAG som kom. Som med alla ord svenskan har att erbjuda bara fullkomligt älskar en. Som fångar upp, suger in och vetgirigt lyssnar och upplever allt av ens person de bara kan medans man är där.

Det måste ju få vara värt skavsår på genanta ställen efter dygnsura jeans?

02 september, 2009

Pappa jag är hungrig!

Har fått en helt ny innebörd...

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5728095.ab

Tycka vad man tycka vill. Det här tar oavsett jämnställdheten till helt nya höjder. Själv ser jag fram emot dagen där männen tar ansvar för utdrivningsskedet och självmant spräcker upp hela skrev regionen....